Mange kender til udfordringen ved at tage ud at træne i et fitnesscenter, når man kommer træt hjem fra arbejde eller skole. Fornuften siger en, at man bør gøre det, mens kroppen samtidig søger direkte hen mod stuens sofa. I efterårs – og vinterhalvåret kan vejret endda være en ekstra ”undskyldning” for ikke at begive sig ud i det kolde, storm – og regnfulde vejrlig. 

Det kan samtidig være omkostningsfuldt at have et fitnessabonnement, der kun bruges sporadisk. Her er der stor hjælp at hente, hvis man tænker bæredygtig og kreativ stueindretning ind i sin motionsløsning.  

Grøn hjerte-ø

Forvandl stuen til et træningsrum 

For hvem siger, at man behøver at bevæge sig ud af hjemmet for at få motioneret og trænet? Hvis man tænker i kreativ indretning af stuen, kan man ved fordel placere en effektiv træningsbænk ved en af stuens vægge. Det er nemt at downloade gratis træningsprogrammer på internettet, og nogle træningssteder tilbyder også online streaming af træning. 

Tilbage er der blot at sætte noget motiverende og energifyldt musik på højttaleren og give den gas på træningsbænken. Ønsker man selskab kan man altid invitere en træningsmakker indenfor. 

Træn bæredygtigt 

Det er ikke kun pengepungen, der nyder godt af denne træningsløsning i stuen. Det gør miljøet og den bæredygtige model for træning også. Hvis man indretter stuen til at have flere funktioner, er man samtidig med til at skåne miljøet. Plejer man at køre i bil eller offentlig transport til træningscenteret, sparer man her en masse CO2 udslip og minimerer partikelforureningen. 

Luften, man indånder i stuen, er ganske givet også renere end gadens. Her kan man supplere hjemmets indretning med dejlige grønne planter, der giver dejlig og livgivende ilt tilbage. 

Træn indenfor eller i naturen 

Når man først har vænnet sig til at bruge en træningsbænk i stuen som effektivt redskab, kan man udvide sin træning ved at finde en bænk i naturen. Det kan være et skønt mål for løbe – eller gåturen at sigte mod sin yndlingsbænk med udsigt over en dejlig sø. 

Det giver fred i sjælen at træne i smuk natur, og bænken kan bruges til armbøjninger, udstrækning og liggende mavebøjninger. Denne naturlige træningsmåde kan man enten gøre alene eller i selskab med andre. Det er tit nemmere at motivere sig selv, hvis man har en aftale med en løbe – eller gå makker. 

Baenk

Få mere overskud i hverdagen 

Når man tænker på alle de fordele, der er ved at lave sin stue om til et træningsrum, får man let meget mere overskud i dagligdagen. Mere overskud, fordi man ikke skal bruge energi på transport tur-retur fra huset. Mere overskud på pengepungen, fordi det er en billigere træningsform. Og mere overskud, fordi man lever mere grønt og bæredygtigt ved at spare miljøet for forurenende transport.