At leve bæredygtigt er også at leve et sundere og mere givende liv. De to ting passer som hånd i handske. Det kan dog blive ret forvirrende med alle de gode råd om, hvordan du skal leve sund og bæredygtig. Men du er allerede godt på vej, hvis bare du overholder disse få grundregler:

  1. Spis sund og bæredygtigt produceret mad – bæredygtig madproduktion vil i de fleste tilfælde også betyde økologisk dyrkning. Det er sundere for dig, for naturen og for klimaet
  2. Drop brug af plastik hvor det kan lade sig gøre – En af de nemmeste måder at reducere forbrug af plastik er ved at droppe vand på flasker. Vidste du at vand på flasker kan være op til 2 år gammelt? Køb dig en eller flere smarte drikkedunke. Dem kan du overalt i Danmark fylde med vand fra vandhanen. Så får du både bedre og gratis vand og sparer naturen for en masse plastikforurening. 
  3. Brug bæredygtigt produceret energi – I mange år har det været muligt at vælge bæredygtig strøm. Hvis du endnu ikke har gjort det, gør det så, det koster ikke engang mere.

Disse tre regler er naturligvis ikke fyldestgørende, men de er en rigtig god begyndelse. Følger du dem, er du godt på vej mod at leve et bæredygtigt og sundt liv. 

hånd knuser vandflaske

Er plastikforurening overhovedet et problem i Danmark?

Apropos plastikforurening, så kan du tit høre udtalelser som ”det er ikke et problem i Danmark, hvor vi har velfungerende retursystemer og resten bliver forbrændt.” Hvis du tror på det, prøv at holde øjnene åbne mens du kører på motorvejen i nærheden af en dansk storby. 

Især om vinteren, når vegetationen er reduceret, vil du straks lægge mærke til at det faktisk myldrer med plastikaffald i vejkanterne. Det er absolut ikke et pænt syn. I sidste ende ender det meste plastikaffald så også i havet. Især i et land hvor der aldrig er lang til en kyst. 

Sørg for at have en god nattesøvn

Husk også at du kun kan leve et sundt liv, hvis du også sover godt. En god nattesøvn er en forudsætning for et sundt liv. Hos Madrassnedkeren kan du finde de bedste madrasser, som garanterer dig en god nattesøvn. Betydningen af en god nattesøvn for helbredet kan slet ikke overvurderes. Og husk lige at du har brug for ca. 8 timers søvn – hver nat. 

En god madras er altid en forudsætning for god nattesøvn og er ikke et sted hvor du skal være nærig. En god madras er ikke billig, men den holder i mange år og er en af de bedste investeringer i dit helbred. 

uredet seng i soveværelse

Processed with VSCO with m5 preset

Vovsen skal også sove godt

Også din hund har brug for god søvn. Her kan du finde alt i hundeudstyr, inklusive hundesenge. 

Vidste du at en hundehvalp har brug for op til 20 timers søvn i døgnet? Ligesom med menneskebørn, så udvikler sig hjernen og kroppens funktioner mens de små sover. Søvnbehovet falder med tiltagende alder. Men selv gamle hunde har brug for godt 10 timers søvn.