Bæredygtighed fylder mere og mere i den offentlige debat efterhånden, og det er med god grund. Skal klimaet og miljøet nås at redde, ja, så kræves der handling lige nu. Står du over for at skulle renovere dit hus, har du derfor et ansvar for at vælge bæredygtige materialer. Det er jo vores alle sammen fælles fremtid, det handler om!

At tænke bæredygtigt når boligen skal renoveres er ikke ensbetydende med at det bliver utroligt dyrt. Nej, sådan en gang byggematerialer kan faktisk godt fås bæredygtigt til en rimelig pris. Læs med, og bliv klogere på hvordan du kan tænke bæredygtighed ind i dit boligrenoveringsprojekt – så du kan betale dig fra det. 

Holdbart køkken

Køb lokalt, og spar på transporten

En af de bedste ting du kan gøre for at dit renoveringsprojekt bliver bæredygtigt, er at købe lokalt. Ligesom det gælder når du køber gulerødder, gælder det altså også når det eksempelvis er træplanker, der snakkes om. Jo tættere på dig du får dine byggematerialer fra, ja, jo bæredygtigere bliver det faktisk. 

Selv når du køber byggematerialer fra en webshop, gør du klogt i at vælge en, som har lager lokalt. Du kan derfor med god grund købe fra en dansk webshop, som ikke fragter materialerne rundt over store afstande før de til sidst lander hjemme hos dig. Selv så ’lille’ en ting som transport, har nemlig en stor del at sige for det samlede CO2 regnskab. 

Du kan blive inspireret til at finde byggematerialer billigt på siden her

Genvend materialer, hvor det er muligt

En anden ting som kan gøre dit renovationsprojekt mere bæredygtigt, er at genanvende materialer, når det er muligt. Udover at det er godt for klimaet, er det i den grad også godt for din pengepung. Byggematerialer kan godt koste en del, og det gør derfor ingenting her at have muligheden for at kunne spare et par håndører.

Udover disse allerede nævnte fordele ved at genanvende materialer, får du også den fordel at der allerede fra starten af kommer noget historie med ind i dit renovationsprojekt. Der er ikke noget der skaber mere hygge end at genbruge noget, og derved skabe et hjem, som der lægger historie bag!

Grønt byhus

Renovér så det kan holde mange år ud i fremtiden

For det tredje, er det vigtigt at tænke over fremtidsperspektivet for dit byggeri. Når du renoverer, er det nemlig godt at tænke over hvor vidt du bygger noget, som kan holde mange år ud i fremtiden. Om det kan det, kommer blandt an på hvilke materialer du vælger og i hvilken kvalitet, kvaliteten af det udførte arbejde og hvor god du er til løbende at sørge for at vedligeholde bygningen.

Alle disse faktorer spiller med, når et byggeris levetid gerne skal kunne forlænges mange år ud i fremtiden. Det er helt klart, at dit byggeri bliver mest bæredygtigt, når du bygger noget, som ikke skal udskiftes eller helt laves om igen inden for de første mange år. Du gør derfor klogt i allerede første gang at vælge holdbare løsninger. Det er jo trods alt jordkloden som vi alle deler, som det gælder!