Det er ikke nogen hemmelighed, at vi er vilde med at strikke. Gennem de sidste par år har strikkebølgen virkelig grebet Danmark og Norden. Vi strikker som det ikke er set siden dengang det var nødvendigt, for at holde varmen.
I dag strikker vi af helt andre grunde end de gjorde tidligere. Det er en sjælden luksus i en travl hverdag, når der er tid til at sætte sig i sofaen eller toget eller passagersædet i bilen og strikke et par omgange – gerne mens der nydes en god, varm kop kaffe. Det er en måde at slappe helt af på, mens der laves noget brugbart.

Når du skaber med hænderne

Måske er det de repetitive bevægelser eller den monotone fremgangsmåde eller måske er det tanken om at skabe noget med hænderne, det er svært at sige, faktum er dog, at sktrikning er blevet en ny form for meditation.

Det er ikke længere bare noget vi gør, for ikke at komme til a fryse i vinterkulden. Det er en luksusting vil samler op, når det er tid til at slappe af og gøre noget for os selv.Om der er sokker, små stykker babytøj eller måske egostrik på pindene, så giver det ro i både kroppen og hovedet for rigtig mange, når hænderne strikker og hovedet følger med.

Strik på IG

I dag er den sociale platform Instagram blevet indtaget af nyborne strikkere, der samles og deler deres nyeste projekter under hashtags som #egostrik #nevernotknitting og #strikkeinspo. Det store fællesskab er ikke bare deling af projekter og hjælp til opskrifter, der ikke kan tydes. Det er også en græsrodsbevægelse, der hænger sammen med oprøret mod forbrugersamfundet og vores brug-og-smid-væk-kultur. Her trives termer som ’slowfashion’ og ’refashion’ på bedste vis og der bliver lagt vægt på kvaliteten og den proces der ligger bag hvert eneste projekt frem for kvantiteten.

Spring med på bølgen

Har du lyst til at springe med på bølgen af egostrikkere og slowfashion, så kan du finde et stort udvalg af  Dale Garn på nettet og finde den kvalitet, der passer bedst til dig. Skal du strikke for første gang findes der heldigvis en lang række enkelte og lækre opskrifter på modeller, der passer ind i enhver garderobe. Dale er lækkert garn, der kan findes til gode priser uden at du behøver at gå på kompromis med kvaliteten. Du kan finde det i alle de mest populære farver og i de tykkelser, der er mest anvendte i de nye og moderne opskrifter. Med garn fra Dale er du helt sikker på at resultatet bliver både pænt og jævnt, for det glatspundne garn lægger sig rigtig flot efter blocking, selv om der er tale om store projekter i glatstrik.

Kast dig udi et garneventyr og find en opskrift på den sweater du drømmer om at have i din garderobe. Ud fra pindestørrelsen kan du finde den Dale kvalitet, der passer bedst til dit projekt. Rigtig god strikkelyst.