Du har sikkert allerede hørt det, men der er mange ferieformer, som simpelthen ikke er særligt bæredygtige. Især indgå transporten her, fordi at det ofte bruger mange ressourcer, som kunne være blevet brugt på noget andet.

Men ferie er også en vigtig del af det at være menneske – at opleve noget nyt og se nye ting er vigtigt. Heldigvis er der flere måder, hvorpå du kan holde din ferie og samtidig have det grønt!

Vær frivillig på de længere ferier

Er du på en længere ferie, så vil du med garanti gerne dykke ned i lokalområdet og lære mere om det og dets indbyggere.

Her kan det at være frivillig virkeligt gøre en forskel! Social bæredygtighed er nemlig super vigtigt, og du kan altså hjælpe et område med alt muligt forskelligt. Hjælp med at gøre sandstrandene rene eller vær med i et lokalt madlavningsinitiativ.

Dette er nemlig fede måder også at måde andre mennesker på og skabe en dybere forbindelse med dem.

Du behøver ikke tage langt væk

Tit er det de lange oversøiske rejser, som ikke helt er så gode for miljøet. Heldigvis er der meget at finde meget tættere på hjemmet.

En by som Hamborg er et fantastisk eksempel. Med smukke kirker, kunstmuseer og endda en stor zoologisk have, så er der masser at se, som man ikke normalt ser herhjemme samtidig med, at det er meget tættere på.

Og samtidig er dette også en by, hvor man kan komme langt bare med at gå og cykle. Den eventuelle brug af offentlig transport er også en god mulighed, i hvert fald i byer som Hamborg.

Spar på ressourcerne – også i udlandet

Mange af os er begyndt at gøre det herhjemme. Vi tager lidt kortere bade og sparer på vandet, vi er bedre til at spise madresterne, og vi bruger mindre strøm.

Dette kan også være muligt at gøre i udlandet. Det er ikke på samme måde med til at spare penge, som det er, når du bruger din egen strøm for eksempel, men det er med til at hjælpe miljøet.

Og når du alligevel er på ferie, så er der så mange andre indtryk og oplevelser, at du med al sandsynlighed slet ikke kommer til at mærke disse små ændringer alligevel!