I dag vil vi alle sammen gerne være bæredygtige. Især i et land som Danmark, så har vi en stærk trang til at være med på den grønne mode.

Og det er da også fantastisk, for at være med på denne mode er fordelagtigt for os alle sammen! Til gengæld er det ikke altid lige let at finde ud af, hvordan man rent faktisk bliver grønnere. Det skal jo også gøres på en sådan måde, at man har lyst til at blive ved. Derfor finder du nedenfor 3 forskellige måder, som du kan være bæredygtig på, uden at det skal være surt!

Investeringen i grønnere strøm

Dette er helt klart den dyreste løsning på listen. I dag bruger vi meget strøm. For eksempel skal vi hele tiden have strøm på vores computere, så vi kan arbejde, læse nyheder, spille med i lotterier snakke med vennerne og meget, meget mere.

energi_klima_

Derfor er der da også god grund til at sørge for, at strømmen, der bliver brugt til netop dette, faktisk er grøn. Det er der flere måder at gøre på. Både solceller og små husstandsvindmøller har været populære til netop dette formål.

For disse løsninger kan faktisk trække en bolig op i værdi samtidig med, at det giver et nyt look. En vindmølle er simpelthen også bare med til at ændre hele grundens følelse. Det kan være en investering, men det er en god investering – du sparer også penge i det lange løb, når du selv producerer din strøm.

Tænk mere over madspild

Madspild er et problem. Når vi smider mad ud, som vi ellers har købt, så smider vi også ressourcerne brugt på maden ud – og det er et miljøproblem.

Men madspild kan sagtens gøres sjovere. En simpel måde at gøre det på i børnefamilier er at tage børnene med i køleskabet og kigge på, hvad der lige ligger. De er gode til at tænke ud af boksen og kan komme med sjove retter, som du ikke havde tænkt over, og som de vil spise. Samtidig bliver rester og lignende spist.

Der findes dog også apps, såsom Too Good To Go, hvor du kan købe overskydende mad fra restauranter og lignende. Dette er sjovt, fordi du får mad af høj kvalitet til spotpris. Samtidig er indholdet altid en overraskelse, og det kan faktisk være rigtigt sjovt for mange.

energi_klima_grøn_energi

Gå lidt mere

Det kan godt lyde kedeligt i starten – at gå mere er ikke nødvendigvis sjovt. Men det at gå steder i stedet for eksempelvis at køre i bil det er selvfølgelig meget mere miljøvenligt.

Men der er mere til det end som så. For den friske luft har mange fordele. At komme op på benene og få frisk luft kan være til lige at rense tankerne og at gøre dette regelmæssigt kan nedsætte stress.

Derudover er der også mange mennesker, som simpelthen sover bedre, når de har fået en masse frisk luft. Hvis du nu sov bedre, så ville du også kunne bruge timerne i dagen på sjovere ting, hvor du har mere energi – og det er da fedt.